Løsning til SFI (nu VIVE)

Publikationsskabelon og Excel tilføjelsesprogram

SFI (nu VIVE) udgiver årligt en lang række forskellige publikationer på baggrund af det arbejde, der udføres på centeret.

Publikationerne opsættes i en Word skabelon udviklet af Word Specialisten, som sørger for at layout og opsætning af tekst, tabeller, diagrammer m.m. overholder de strenge designkrav. Endvidere var der ved udvikling af skabelonen stor fokus på kravet om at kunne publicere tilgængelig pdf’er på internettet, dvs. at disse kan læses af en skærmlæser.

Publikationernes layout kræver brug af mange forskellige funktioner i Word og Excel, som er støttes op af programmering for at give rapportens forfattere det optimale arbejdsredskab.

SFI (nu VIVE) har fået udviklet en omfattende Word skabelon til selve rapporten samt et Excel tilføjelsesprogram til oprettelse af de diagrammer, der indgår i rapporterne. Diagrammerne oprettes via en Excel add-in, som styrer diagrammernes layout, seriefarver m.m.

Der er lagt stor vægt på at udvikle en løsning i såvel Word som Excel, som er intuitiv, nem og logisk at bruge. Der har især været fokus på, at mange forskellige forfattere skulle kunne skrive kapitler, oprette diagrammer, tabeller m.m., som har et konsekvent og ensartet udseende.

 

Skabelon med farvestyring

Via specielle faner på Båndet i såvel Word som Excel får brugerne de nødvendige redskaber til at indsætte og formatere de elementer, som findes i publikationen, dvs. tabeller, figurer, bokse, diagrammer osv. Der er endvidere indbygget farvestyring i skabelon og Excel tilføjelsesprogrammet, som gør det muligt med et enkelt klik med musen af skifte mellem 2 forskellige farvetemaer i en publikation, herunder seriefarver i diagrammerne.

 

 

 Tekstformateringen styres af et nøje opsat typografipanel, som brugerne anvender sammen med redskaberne på fanerne for at opnå den helt korrekte opsætning af publikationen fra A – Z.

Word skabelonen er udviklet, så de enkelte forfattere har mulighed for at arbejde i separate kapitler og bilag, som herefter nemt samles  i et endeligt hoveddokument.

Word 2010 skabeloner

 

Kontakt

Kontakt mig for en uforpligtende snak om, hvordan jeg kan hjælpe dig eller din virksomhed

Word Specialisten v/Helle Nielsen

Himmelev Skovvej 87
4000 Roskilde

Ring: +45 22 22 35 12
Skriv: info@wordspecialisten.dk

kontaktformular på hjemmesiden

9 + 1 =