Tilgængelighed i PDF’er og Word skabeloner

Word Specialisten har årelang erfaring med at udarbejde tilgængelige skabeloner.
Tilgængelighed i PDF’er og Word skabeloner

Tilgængelige PDF filer 

Hvad er tilgængelighed, og hvorfor ?

Den 23. september 2018 trådte et nyt EU direktiv i kraft, som har til formål at sikre tilgængeligheden af dokumenter på offentlige virksomheders websites.

Kravet om tilgængelighed betyder, at virksomhederne fremover skal sørge for, at alle dokumenter, herunder PDF’er, på deres hjemmeside er optimeret, så disse kan læses af skærmlæsere, som anvendes af personer med synshandicap.

Tilgængelighed i PDF’er indebærer, at en række forhold i dokumenterne skal være på plads, blandt andet korrekt brug af typografier, at tabeller er simple og korrekt sat op, at der er Alt-tekster (beskrivende tekster) på billeder og logoer, at der ikke er døde links m.m.

En velfungerende Word skabelon er grundstenen

Der findes nogle fine løsninger på markedet, som kan tjekke dokumenterne (accessibility checkers) og påpege/løse problemer med tilgængelighed, og disse kan varmt anbefales.

Men hvorfor ikke prøve at undgå problemerne i stedet for at fixe dem efterfølgende?

Grundlaget for ethvert tilgængeligt dokument er og bliver en velfungerende Word skabelon, som sikrer, at den helt grundlæggende opbygning, struktur og formatering af dokumenterne er i orden. Så med en god og velfungerende skabelon kan der gøres meget for at optimere skærmlæsningen og undgå unødigt arbejde med efterfølgende at fixe problemerne, når de fanges af accessibility checker software.

Word Specialisten har årelang erfaring med at udarbejde tilgængelige skabeloner. Krav om tilgængelighed i PDF’er på nettet har faktisk eksisteret i årevis, det er blot først i 2018, at er der trådt et EU direktiv i kraft. Mange af Word Specialistens kunder har dog for længst taget hånd om problemstillingen og har fået udarbejdet professionelle og tilgængelige skabeloner hos Word Specialisten. Du kan derfor være sikker på, at du er i trygge hænder mht. tilgængelighed med en skabelon fra Word Specialisten.

Kontakt

Kontakt mig for en uforpligtende snak om, hvordan jeg kan hjælpe dig eller din virksomhed

Word Specialisten v/Helle Nielsen

Himmelev Skovvej 87
4000 Roskilde

Ring: +45 22 22 35 12
Skriv: info@wordspecialisten.dk

kontaktformular på hjemmesiden